Forum
  Logga in   Registrering

file Svar ang CB750 Custom 1981 lack

Mer
08 feb 2021 20:24 #1297 av kenhan
Hej, 
Beklagar att jag inte kan svara direkt i din tråd men något i systemet gör att jag inte har någon svarsknapp på trådar så jag måste skapa ny tråd.

Jag är intresserad av Hondas färger och håller lite koll på dessa. En bra källa att köpa från är RH-lacke i Tyskland som man kan hitta numera dels som egen försäljare eller via Ebay om man söker på färgnamn. De är duktiga på att få till rätt bas- och candynyans.
Jag har därför kollat på Candy Universal blue men fann den inte hos RH-lacke...trodde jag. De har dock lyckats skriva in en dubbel felstavning Candy unversial blue så om du söker exakt som det står här så hittar du den.
Den andra färgen Blue Metallic var ju inte en särskilt bra beskriving på en färg men du har rätt, det är så Honda anger den. Hos RH-lacke hittar jag många blue metallic men de har också något mer tilläggsnamn och ingen som bara heter blue metallic.
Blue metallic är dock kanske inte är lika svår att färgmatcha så det gäller isåfall att hitta en som är jämförelsevis lik, När jag tittar på bilder på nätet så kan jag tycka att den mörkare färgen påminner om Candy Grandeur Blue Special (PB-102 C-S) som fanns på Goldwing 1981 (länk till bild som visar Grandeur  http://databikes.com/infophoto/honda/gold_wing_gl_1100_-1981.html ). Den ljusare är lite svårare att pricka rätt.  Om du har originalfärgen kvar på t ex sidokåpan tycker jag du kan försöka färgmatcha metallicen hos lackeraren. I dagsläget finns det otroligt många färger att välja bland.

Lycka till!
/Kenneth

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.248 sekunder