Forum
  Logga in   Registrering

file Svar på läcker bensin

Mer
17 sep 2019 21:52 #1156 av kenhan
Ang frågan: (det går tyvärr inte att svara direkt på frågetråden av någon anledning?)
"Hej! Min Honda CB 750 från -69 läcker bensin om bensinkran får stå öppen. Ska det vara så? Ska inte flottörnålarna täta så pass att ingen soppa rinner ut även när bensinkran står öppen?"

Det är väldigt vanligt att flottörnålarna inte tätar om de inte är bytta på länge, de slits och de bildas avlagringar med gammal bensin. Felet uppstår ibland eller hela tiden. Det brukar också oftare hända när hojen står på sidostödet.
De yngre Hondorna har bensinkranar av vaccumtyp som automatiskt stänger när motorn inte är igång vilket inte gäller på de flesta 70-tal och äldre. Det eliminerar på de yngre att det inte rinner ut (även om felet skulle uppstå).
Man måste byta både flottörnål och sätet och de hänger ihop som ett par (viktigt) eftersom de slits in tillsammans. Om det alltid rinner när kranen är på så behöver flottörnål och säte bytas. Om det händer bara ibland så kan det bero på att flottörens kanter fastnar på "tornen" som flottörerna är fästa på med sin pinne. Kolla noga så det inte är en slitkant på tornen närmast pinnhålet som då försiktigt kan putsas bort. (Därav att problemet ökar när hojen står snett på sidostödet.)
Hälsn
/Kenneth

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.262 sekunder