Forum

file Frikänd för mord då tidpunkten för dådet avgjorde

Mer
01 nov 2015 16:05 #18 av JD
Träffade en gammal polare vid en MC-träff för några månader sedan, vi kan kalla honom "Slam Creeper", men som jag inte träffat på några år. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att fråga vad det var som gjorde att han, för några år sedan, först(!) blev dömd för vållande till annans död, då gällande hans alldeles nyblivna fru. Han berättade strax:

Jo den första tiden var vi fantastiskt lyckliga. Vi levde av lycka och hade precis gift oss glatt, efter att hon skaffat jycke och jag skaffat katt. Men senare, på väg hem från vigseln till festen, brakade min själ helvetet löst. Hon började snabbt ställa helt orimliga krav, om än det ena och än det andra. Men det jag hakade upp mig mest över, var hon krävde att jag skulle sälja min motorcykel. Ja du vet den gamla Hondan, vilket jag aldrig hört från henne tidigare under de tre år vi varit ihop.

Så, senare på natten, då hon hade somnat, med hennes utspel i tanken satt jag och surnade till. Ja, jag var förstås lite dragen, för att inte säga heldragen. Fick då en idé och tog på mig den där gamla Olof Palme-masken som jag lånat av dig inför något bus för många år sedan och som du, om jag inte missminner, i din tur hade lånat av din polare Wallgren. Jag hade ju fortfarande min kostym på mig.

Därefter stegade jag in i sovrummet, tände belysningen, samtidigt som jag vrålande och härmade Olof Palme så gott jag kunde, ja du vet "dessa satans mördare bla bla bla". Hon reste sig snabbt upp, yrvaken och blev tydligen aningen skräckslagen, tog sig för hjärtat och trillade ihop på mindre än tre sekunder.

Jag visste naturligtvis inte att hon hade svagt hjärta och inte heller att hon alltid varit en stor beundrare av Olof Palme. Nej nej, det fick jag höra senare av hennes vänner. Och jag hade självklart inte behövt berätta för polisen vad som föregick hennes dödsfall, men jag tyckte naturligtvis att det hela var synnerligen tragiskt. Eller ska jag kanske säga så här i backspegeln, upplyftande tragikomiskt.

Oavsett så hade jag fått tips om en bra advokat. Denna menade bestämt i Hovrätten att händelsen ju utspelade sig under Halloween-helgen och att det då var mycket vanligt att folk bar någon form av skräckinjagande förklädnad. Ja, faktiskt, typ en Olof Palme-mask! Så hör och häpna, jag blev min själ helt frikänd.

Och nu är jag sedan några år tillbaka istället gift med advokaten. Du måste träffa henne, en helt underbar människa, hon har förresten också skaffat en äldre Honda 750, så nu kör vi båda.

Oavsett, ska du veta att jag är dig evigt tacksam för att jag fick låna den där Olof Palme-masken, annars kunde förmodligen mitt liv gått alldeles åt helvete. Och du glöm inte att hälsa Wallgren.


Pssst! Jag har numera Olof Palme-masken här ifall det är någon som skulle behöva låna den.
J.A.D.

Be Logga in ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.255 sekunder